Høns skal have den rigtige mad 

Høns skal have den rigtige mad 

Hvis du har hunde eller katte, ved du sikkert, at det er vigtigt, at du får givet dem den helt rigtige mad, hvis de skal have de bedste betingelser for at vokse og for at være sunde. Hvad færre dog ved er, at det også gælder for høns. Det er derfor vigtigt, at du finder den helt rigtige mad til dem også. Det er for eksempel vigtigt, at de får mad til høns, der skal vokse, hvis de ikke er fuldt udvoksede endnu. Det hjælper dem med at nå deres rette størrelse og blive gode lægge høns.  

Også når hønsene er voksne er det dog vigtigt, at de får det rigtige versele laga hønsefoder. På den måde er du sikker på, at de får alle de vitaminer og mineraler, som de har brug for. Selvom hønsene holder af køkkenaffald, kan de ikke leve af det alene. De har brug for noget andet også. Hvis hønsene ikke får det rigtige mad, kan det påvirke, hvor mange æg de lægger, og hvordan kvaliteten af de æg er. Det er derfor vigtigt, at du bruger noget tid på at udvælge den helt rigtige mad til dem.  

Strandskaller giver æggene en hårdere skal 

Hvis dine høns udelukkende lever af køkkenaffald, kan det gøre, at deres æg ikke får en tyk nok skal, fordi de mangler noget til at lave en ordentlig skal. Det gør, at det er nogle æg i en dårligere kvalitet, som du får ud af det. Det er rigtig ærgerligt, da en af de store glæder ved at have høns jo netop er, at du får nogle lækre og friske æg ud af det.  

Hvis du giver høns strandskaller, får de alt, hvad de skal bruge til at lægge nogle gode æg. Det er derfor en god mulighed for dig for at sikre, at du hver dag får æg i en god kvalitet, som du kan bruge til noget.  

Strandskallerne er altså et vigtigt supplement til hønsenes mad. Skallerne indeholder meget kalk, som er det, hønsene bruger til at lave skallen på æggene. Det er altså vigtigt, at de får masser af det.  

Husk økologisk foder til økologiske høns 

Hvis du har anskaffet dig høns, fordi du synes, at de økologiske æg nede i supermarkedet er blevet lidt for dyre, er det vigtigt, at du husker på, at dine egne høns jo også skal have økologisk foder, hvis de skal være økologiske. Selvom de går derhjemme i din have, bliver de ikke automatisk økologiske af det. De skal også have det rette foder. Det tager ikke længere tid end normalt at købe økologisk foder. Det er bare vigtigt, at du husker på det, hvis du gerne vil kunne spise økologiske æg.  

Hvis du gerne vil slippe for besværet med at skulle slæbe store sække med hønsefoder hjem, kan du nemt købe det via nettet. Det er derfor en god mulighed for dig for at få noget godt og sundt foder til dem. Det er lige meget, om du vælger det økologiske foder eller ej.